OM MIG

Et positivt menneske med stort hjerte for ALLE hunde

Jeg elsker livet med mine hunde - vi er bedste venner baseret på uendelig stor kærlighed og respekt for hinandens behov og ønsker. For mig er det gode, nære liv med mine hunde en stor gave. Både i mit daglige liv og træning med mine hunde skal vi alle have det godt og glædes. Ingen hundegårde her, og de er med i hverdagen med mig. Jeg synes, at dette udsagn holder til fulde: Man skal elske sin hund - da man får så uendeligt meget tilbage!

Personligt

Mit navn er SANNE ANDERSEN, aldersmæssigt midt i livet, bor i Sorø, eget "hundefirma" - Lorup Hundecenter - siden 2006. Jeg har nu selv 3 hunde.

Relevant uddannelse

 

 • Juni 2023 - NW3 kursus med Leah Gangelhoff, CNWI/dommer, USA, afholdt af Dogvision i Skåne, Sverige
 • Oktober 2022 - K9 Nose Work Camp/NACSW - Colorado - USA
 • Juni 2022 - Deltagelse med 2 egne hunde på kurser med Gail McCarthy fra USA - både i DK og i Sverige.
 • Marts 2020 - Kurser med Stacy Barnett, New Jersey, USA. Lorup Hundecenter er arrangør af NW2/3 kursus over 4 dage, samt en Instruktørdag for mine egne instruktører
 • August 2019 - Deltagelse med egen hund på kursus med Gail McCarthy, Scentinel Nose Work Dog training, USA, CNWI og dommer hos K9 Nose Work®
 • Maj 2019 - Påbegyndelse af uddannelse til K9 Nose Work® instruktør under den amerikanske organisation NACSW™, Stockholm
 • Maj 2019 - Videreuddannelse af NW-instruktører, Fred Helfers, USA
 • Oktober 2018: Kurser med Stacy Barnett, New Jersey, USA
 • Oktober 2018: Deltagelse i K9 Nose Work® Camp, Colorado, USA med bl.a. grundlæggerne af Nose Work Amy Herot og Jill-Marie O'Brien, Fred Helfers samt en række af deres stjerneinstruktører
 • Ultimo juni/primo juli '18 deltagelse i Nose Work-instruktørcamp i Sverige (Borlänge/Håverud) v/Marie Fogelquist. Instruktører: Fred Helfers, USA, Simon Prins, NL samt Adam Hübinette, Sverige.
 • 20.-21. maj 2018 NW2/3 kursus med Jill-Marie O'Brien, K9 Nose Work®, USA, hos Hundelska/Denise Hundkonsult, Sverige
 • 5.-8. maj 2018 afholdelse/deltagelse i NW kursus i Danmark med Fred Helfers, CNWI, USA.
 • Januar 2018: Deltagelse i K9 Nose Work® Camp, Texas, USA, med grundlæggerne af NW Amy Herot og Jill-Marie O'Brien samt et udvalgt af deres bedste instruktører
 • 2017 - Uddannelse af første hold 9 stk egne NW-instruktørelever (Sjælland)
 • Videregående 7 dages Nose Work kursus med Ron Gaunt og Fred Helfers, K9 Nose Work, Sverige 2017
 • Nose Work-instruktør efteruddannelse med SNWK instruktør Lotta Bauer, 22.-23. maj 2017, Örkelljunga Utbildningscentrum, Sverige
 • Nose Work Dommer (eksamineret/certificeret) i Sverige under SNWK/SKK, Sverige, januar 2017. 
 • Indgående 7 dages NOSE WORK instruktørkursus og coaching med/af Ron Gaunt, en af grundlæggerne til K9 Nose Work i USA - Sverige 2015
 • Videregående 7 dages NOSE WORK efteruddannelse hos Ron Gaunt, K9 Nose Work, USA, Sverige, 2016
 • Introduktion af Nose Work i Danmark v/afholdelse af en 5 dages instruktøruge for 11 danske instruktører med undervisning af Ron Gaunt, USA. maj 2016. Første skridt til introduktion af denne nye sport i Danmark.

Hunderelateret uddannelser

 • Certificeret K9 Nose Work®-instruktør - CNWI - fra den grundlæggende organisation NACSW™, USA, 1. januar 2020
 • Nose Work Dommer (eksamineret/certificeret) i Sverige under SNWK/SKK, Sverige, januar 2017. 
 • Rallyinstruktør, Hund & Træning, 2013
 • Specialsøgsinstruktør, Nordiska Hund, Sverige, 2013. Lorup Hundecenter var i en årrække samarbejdspartner med Nordiska Hund 
 • Eksamineret adfærdsbehandler for hunde, 2007, Irene Jarnved
 • Eksamineret instruktør, 2005, Irene Jarnved

  Jeg har valgt IKKE at liste min deltagelse i diverse 1-dagskurser eller foredrag)

Øvrig baggrund/uddannelse

 • Udenrigsministeriet 1986-2004 (herunder diplomatisk udstationering til bl.a. Finland, Estland, Sverige og Jugoslavien)
 • 2 sproglig korrespondent (engelsk/fransk), Handelshøjskolen
 • Fast ”Hunde-klumme”-skriver for SN (Sjællandske Medier) fra 2006-2016

Mine egne hunde

Mit hundeliv har ikke altid være fyldt med relativt nemme retrievere!  Jeg startede mit hundeliv med collie i 1991. Siden kom vores første Tervueren - en hanhund med stoort H. Uden mine to tervueren ville jeg bare ikke være, hvor jeg er idag. Mine to tervueren har givet mig enorm stor indsigt i belgierens arbejdspotentiale, mangfoldighed, store spændvidde samt følsomme væsen. Jeg var også igennem en del problemadfærd med vores daværende tervueren-han, hvilket fik min lyst til at få en decideret uddannelse indenfor hundeadfærd til at spire. Jeg har derfor stor forståelse for folk, som har adfærdsproblemer med deres hund.

Idag har jeg selv tre hunde (tæver):  Ashley, 8,5 år - flatcoated retriever og Tanne, 7 år - flatcoated retriever og lille Amy på bare 6 mdr.

Jeg elsker "lære-/træningsprocessen" med hundene, og elsker ligeledes at have et mål med træningen. Det vigtigste er dog, at jeg ved, at hundene har et godt og meningsfyldt liv med masser af kærlighed og nærhed. Det er ikke mine ambitioner, som styrer hvad vi laver, men lige så meget, at vi sammen finder det, som lige nøjagtig den hund er rigtig god til og elsker at lave. Se nedenfor her hvad jeg selv træner/har af aktiviteter med mine egne hunde.

Ashley - 11,5 år

Min ældste flatcoated retriever tæve - Ashley - er en utrolig intelligent, fattet og rolig hund. Hun er dygtig til næsten alt :-), og har en utrolig fin næse. Hun har været trænet tili jagt-/markprøvetræning (har præmieringer fra uofficielle C-prøver), schweissspor (har erhvervet 1. præmie i 400 mtr/3 timers prøve samt 1. præmie i anlægsprøve i Sverige), Nose Work og specialsøg.  Indenfor specialsøget er hun trænet til at finde barkbiller (typografer).  Da hun fyldte 10 år lod jeg hende pensionere fra konkurrencer I Nose Work, men hun er stadigvæk aktiv på træningssiden. Hun begynder at have sine naturlige aldringstegn men jeg håber, at hun bliver hos os en del år endnu.

Hun er og har været sådan en hund man bare får én gang i livet eller med andre ord - ONCE IN A LIFETIME DOG

Tanne - 10 år

Tanne - min mellemste flatcoated retriever tæve. En hund som altid har haft meet krudt i sig.  Hun har utrolig meget jagt i sig og en selvstændig vilje der siger spar to. Hun var mentalt sent udviklet, og der kom først rigtigt "hul igennem" tæt på 2-års alderen. Den grundlæggende brugsprøve i DRK fik hun da også i hus relativt tidligt. Hun er super god med sine næse, men ikke så meget til detaljer som Ashley. Hun trænes hovedsageligt i Nose Work men har også en lille meriet på schweissspor (har 1. præmie på 400 mtr./3 timers prøve). I Nose Work har hun bestået duftprøve i eukalyptus i Sverige og deltaget i et par uofficielle konkurrencer i alle 4 elementer.og en enkelt officiel. Men desværre satte en generel angst en stopper for mange aktiviteter. Tanne er derfor ikke konkurrenceaktiv men nyder alle vores træninger og livet på Gule Gård.

Amy - 3,5 år

Amy - mindstepigen el. snurretoppen - ja kært barn har mange navne. Hun er en aktiv pige, som elsker at løbe. Samtidigt en meget elskelig hund med en fantastisk af-og påknap. Selvom hun kun er 3,5 år gammel har hun nået en del :-D. Hun trænes i schweissspor og Nose Work. På Schweisssiden har hun sin første prøve - 3 timer 400 mtr..

I Nose Work siden er hun i kl3i Sverige. På blot 5 NW2 konkurrencer fik hun sine 3 NW2 diplomer (som kræves i Sverige). Hun blev derfor meget tidligt klar til NW3. Jeg har dog holdt lidt igen med deltagelse i NW3 prøver, da jeg syntes, at hun krævede langt mere træning.

hundecitat lise nørgaard


Hvis folk ikke kan lide hunde, er der sikkert også noget andet i vejen med dem.      

Lise Nørgaard

Der er ingen troskab som aldrig der blevet brudt , undtagen den af en sand trofast hund. 

Konrad Z. Lorenz