NOSE WORK

Videos

Træningsvideoer

På denne side kan du finde forskellige trænings-/illustrationsvideoer af forskellige elementer i Nose Work.

Det er meningen, at disse videoer skal være inspirerende for dig i din Nose Work træning. Det kan være, at du savner forklaring på nogle træningselementer, har spørgsmål eller blot ønsker lidt inspiration til specifikke momenter. Skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

KØRETØJSSØG

Køretøjssøg er en af de fire faste søgeelementer i Nose Work. Ofte bliver det faktisk sådan, at man ikke træner lige så meget på køretøj (og oftest slet ikke almindelige biler), som man træner både udendørs- og indendørssøg. Resultatet bliver således ofte, at hunden ikke rigtigt har et helt fasttømret billede af, hvad lige nøjagtigt dette søg går ud på. Resultatet kan derfor tit blive, at hunden begynder at interesse sig for det omkringliggende miljø - snuser i græsset eller til ting som står tæt på.

En god idé for at få hunden til faktisk at forstå, at når der står køretøjssøg på programmet, så er det KUN køretøjet og ikke noget som helst andet, kan være at træne såkaldt BUNNY RUN (=mængdetræning).

Udtrykket kommer fra Ron Gaunt (NACSW), som blot brugte det til noget træning, og lige pludselig blev det et begreb. Så BUNNY RUN er kommet for at blive :-D. Oftest træner man ikke "Bunny Run", før hunden er "på duft", men det kan også trænes, når du stadigvæk er på "parring" (duft+godbid)

SÅDAN GØR DU

Ideen med Bunny Run er, at man sætter 5-6 dufte på f.eks. en bil. Således placeret hele vejen rundt om bilen (husk altid forneden på bilen).

Du går rundt med hunden i relativ kort line, og lader hunden finde og markere dem, som den finder. Gentag dette mange gange, så hunden bare stopper op og markere ved hver enkelt duft.

Dette er en god idé til at få hunden til at få et fast billede af, at det er PÅ BILEN, at alt det spændende sidder.