NOSE WORK

Trænings-/kursusbeskrivelser

I Lorup Hundecenter tilbydes mange forskellige Nose Work kurser - én dagskurser, kurser med et forløb, TEMA-kurser/dage m.m.. Man behøver absolut ikke at være konkurrenceinteresseret for at deltage i kurserne. Er du i tvivl om, hvilket kursus som ville passe dig, så bare spørg :-D.

For aktuelle Nose Work kurser/events/arrangementer og andet klik HER

Nedenfor en beskrivelse af de forskellige kursers indhold.

Nose Work - Intro for hvalpe

Man kan sagtens starte tidligt med træning/introduktion til Nose Work med en hvalp. Der trænes naturligvis i ultra korte træningsseancer og med masser af leg for hvalpen. Det skal være SJOVT for hvalpen. Hvalpe er så RÅT og USPOLERET et hundemateriale, og det er nemt at videreudvikle/forstærke deres naturlige instinkter og nysgerrighed. På disse hold vil der naturligvis være lidt leg med de tilmeldte hvalpe samt lidt forskellig socialisering/balance osv.

Nose Work - Trin 1

På NW trin 1 (begynder) lægges der fokus på "fundamenttræning" som det allervigtigste. Vi arbejder på opbygning af hundens søgeadfærd og motivation samt at lære at læse hundens signaler/kommunikation. Vi starter kun ganske langsomt  op på indlæringen af første duft.

På dette trin indgår beholdersøg og let indendørssøg.

Duft: Lavendel

Nose Work - Trin 2

NW trin 2 er for dig, som allerede har gået trin 1/begynderkursus i Lorup Hundecenter.

På dette kursus vil der bl.a. indgå reel introduktion til første duft. opbygning af "starter", lidt sværere søg, større søgeområder., forståelse og opbygning af søgemønstre.

Vi vil arbejde med følgende elementer: Beholdersøg, indendørssøg samt lettere udendørssøg/køretøjssøg. 

Duft: Lavendel

Nose Work - Trin 3

NW trin 3 er for dig, som allerede har gået trin 2 i Lorup Hundecenter. Det er en fordel, hvis din hund er "på duft".

På dette kursus vil vi have fokus på både køretøjssøg og udendørssøg.færtvandring, højere/utilgængelige duftplaceringe, opstart på duft nr. 2 (eukalyptus,).

Vi vil arbejde med følgende elementer: Beholdersøg, Indendørssøg, Udendørssøg samt Køretøjssøg.

Duft: Lavendel + eukalyptus

Nose Work - Trin 4

NW trin 4 er for dig som:

  1. har en hund som KAN sine dufte (min. de to første)
  2. har har trænet i et godt stykke tid og er SIKKER i sit "fundament"
  3. som evt. føler sig klar til konkurrence i alle 4 momenter i NW1/NW2
  4. som er klar til de sværhedsgrader, som NW kl 2 tilbyder

Der vil blive arbejdet med flere dufte, flere søg, flere successive søg i 1-2 rum indendørs samt høje søg, udvikling af både motivation og søgeudholdenhed.

Dufte:  Lavendel/ Eukalyptus/evt. Anis

Nose Work - Milj├Ş

Dette hold er for dig, som selv savner ideer/muligheder for at træne totalt forskellige steder.

Træningen vil derfor foregå forskellige steder hver træningsgang. Vi udnytter fordele/ulemper ved hvert sted, hvert søg evalueres inden træningen og hver kursist/hund vil få nye udfordringer hver gang.

At arbejde med viden om fært og færtvandring er ikke blot at se hvor vinden blæser!

Nose Work - TEMA

TEMA kurserne er oftest én-dagskurser men kan også være weekend-kurser.. Disse kurser er ment som et supplement til dit Nose Work kursus, eller hvis du blot vil træne/lære mere om et specifikt emne. 

Disse kurser vil typisk koncentrere sig om blot et enkelt EMNE og inspirere dig med nye øvelser, sværere søg og repetitionsøvelser.

TEMA-kurserne er IKKE for begyndere.

Emner kunne f.eks. være:

  • Tomme søg
  • Høje søg / "kanalsøg"
  • Motivering/udholdenhed
  • Forstå duften i miljøet
  • Sjov duftdiskrimineringstræning i forskellige søgeplatforme
  • "Converging odor" / "Lingering odor"

Nose Work - Tr├Žningskonkurrencer/Arrangementer med NW-indhold

Ind imellem arrangerer Lorup Hundecenter mulighed for dig at afprøve, hvordan det er at gå til en konkurrence. Man er måske usikker på, hvordan det foregår, og du vil her få mulighed for at prøve en "konkurrence". 

Træningskonkurrencerne er KUN for sjov men vil dog følge reglerne - dvs at man f.eks aldrig kan deltage med to hunde. . Hvis man ved hvor duftplaceringerne er fra hund nr. 2, prøver man jo ikke det virkelige set-up med ukendte duftplaceringer.

Disse konkurrencer vil enten blive holdt inden for træningsgruppen og dermed ikke slået op for fri deltagelse, eller også vil de blive slået op med en tilmelding for alle.