Holdbeskrivelse

På alle hold træner vi med positiv forstærkning og belønninger i form af godbidder el. legetøj. Du bestemmer selv, om du vil anvende klikker eller ej. Læs endvidere mere om centrets træningsideologi HER.

Hvalpehold

Det er så vigtigt, at vores hvalpe får en god og rigtig start på livet. Det er vores ansvar som hundeejere at sørge for, at hvalpen får så godt et fundament som muligt at bygge videre på. Dette kan man kun gøre ved at socialisere den grundigt både m.h.t. andre hunde, nye miljøer, fremmede ting og nye situationer. Det er derimod ikke lige meget, hvordan det gøres. For meget, for lidt og forkert socialisering kan faktisk gøre mere skade end gavn.

Hvalpen skal også lære at omgås andre hunde på en fornuftig måde, så den således udvikler sit "hundesprog". Den skal have lov til at lege med andre hunde, da leg i høj grad også udvikler hundens sprog, kropsbevidsthed og motorik. Nogen har den opfattelse, at det ødelægger en hvalps vilje til at samarbejde, hvis den får lov til at lege - tværtimod! Ved at skabe balance mellem leg og træning får man en glad hvalp, der gerne vil det hele!  Al leg i centret  foregår under kontrollerede forhold, og der er nøje opsyn med, at ingen hunde lider overlast - hverken fysisk eller psykisk.

På hvalpe-/socialiseringsholdet kombineres forskellig socialisering, og der startes indlæring af forskellige grundlæggende øvelser så som kontakt, sit, dæk, gå-pænt-i-snor, indkald og lidt for-sjov-øvelser. Hvalpen vil endvidere lære at omgås andre hunde og have frikvarter med hundeleg (kun hunde som passer sammen i højde og drøjde). Vi vil også studere hvalpenes indbyrdes kommunikation og se på hundeejerens kropssprog. Ved indlæring af de forskellige ting tages højde for de forskellige hvalpes formåen - både hvad angår race og alder. 

På hvert hvalpeholds-forløb vil der være indlagt 1 eller 2 træningsgange (socialiseringsgange), som foregår i byen eller andre spændende steder. 

6-8 kursister på holdet.

Hver lektion er på 1 time og 15 min.

Begynderhold

Begynderholdet er for hunde som

  • tidligere har gået hvalpehold/-socialisering i Lorup Hundecenter eller andre steder med samme træningsmetoder
  • ikke tidligere har trænet
  • måske har trænet andre steder før, men aldrig i Lorup Hundecenter

På dette hold trænes forskellige hverdagsøvelser som kontakt, sit, dæk, stå, på-plads, kropskontrol og indkald, som alle kombineres med forskellige samarbejdsøvelser (forskellige tricks/for sjov-øvelser). I forhold til hvalpeholdet arbejdes der videre på de allerede indlærte øvelser, og sværhedsgraden og forstyrrelsen sættes trinvist op. Da holdet jo er så forholdsvis lille, vil der være god tid til den enkelte hund og lige nøjagtigt dens niveau, alder og behov.

I hvert begyndertræningskursus vil der være indlagt mindst 1 træningsgang, som foregår et andet sted end i selve centret.

Max. 6 kursister på holdet.

Hver lektien er på 1 time og 15. min.

Fortsætterhold

Fortsætter I-holdet er for hunde, som tidligere har gået begynderhold i Lorup Hundecenter. Fortsætter II beregnet til den gruppe, som allerede har gået fortsætter I

På fortsætter-holdet stilles der større krav til de allerede indlærte øvelser, og sværhedsgraden sættes generelt op. Vi kigger også lidt på emner som f.eks. apportering og fremadsendelse.

Max. 6 kursister på holdet.

Hver lektion er på 1 time og 15 min.

Nose Work

Lorup Hundecenters NOSE WORK-SKOLE er en stor del af den udbudte træning. Deltaljeret info om alle centrets Nose Work kurser, TEMA kurser osv. kan du se HER.

 

Vildtspor/-træning

Kunne du tænke dig at prøve vildtspor med din hund?

Du kan vælge at træne med en speciel prøve for øje (f.eks. 400m/3 tim), men så sandelig også bruge det som rigtig god aktivering for hunde, som elsker at bruge næsen.

Træningen er baseret på træning til eventuelle prøver eller god aktivering, og ikke til eftersøgningsarbejde, som indgår i reel schweiss-træning, hvor stor viden om hjortevildtets adfærd, aflæsning af anskudssted o.s.v. er et absolut must.

Fokus i træningen er at lære hunden at følge færten af blod/vildtfært for dermed at finde et stykke skind eller et løb (benet af stykke råvildt). I træningen bruges okseblod. Færten af rigtigt vildtblod er meget stærkere, og en hund vil derfor altid kunne følge blod fra råvildt, hvis den er trænet på okseblod. Vi træner både med spor udlagt med dråber (blod) og vi prøver også færtsko. Netop færtsko er en udlægningsform som bliver mere og mere almindelig, og på længere sigt nok vil udkonkurrere dråbeudlægning.

Træningen henvender sig til alle hunderacer, som kan tænkes at have interesse i vildt/følge spor fra vildt. Træningen vil henvende sig til både begyndere og erfarne.

Tro ikke at hundens lyst til at jage levende vildt forstærkes ved at gå blodspor, tværtimod man kan til tider hæmme denne lyst ved at stimulere dens lyst til at optage et dyrespor under kontrollerede former.