NYHEDER
 

Her kan du se alle de spændende nyheder - både arrangementer, kurser osv.

01.07.2019  EN NY BEGYNDELSE med masser af nye aktiviteter

Den 1. juli 2019 signalerer en ny begyndelse for Lorup Hundecenter - ihvertfald for alt som vedrører Nose Work og øvrig søgetræning i mine lokaler på det fantastiske gamle Savværk - Kirkerup Savværk – beliggende i udkanten af Sorø.

Det er således fremover kun Lorup Hundecenter, som vil være at finde på Savværket. Navnet Searchhouse og immaterialle rettigheder knyttet hertil kører videre i Johnny Bastians eget navn og andetsteds.

Det vigtigste og faktisk det allerbedste er jo, at jeg selvfølgelig bliver i mine lokaler på Det Gamle Savværk i Kirkerup. Et helt unikt sted, som er helt optimalt til det jeg gerne vil beskæftige mig med: alle former for søg for hunde.

Da der har hersket lidt konfusion, om det tidligere navn også var Lorup Hundecenter, hvor man kunne finde de udbudte kurser, og hvem som stod bag, har jeg besluttet, at det fortsætter i navnet LORUP HUNDECENTER. 

Lige p.t. er lokalerne ved at blive "frisket" op, og nye, sjove ting er ved at flytte ind.

Jeg glæder mig til at møde dig til Nose Work, specifikke opgaver inden for specialsøg, træning og uddannelse.

NYE HOLD/KURSER/AKTIVITETER

Der også idag den 1. juli lagt nye hold, 1-dagskurser, uofficielle konkurrencer og aktiviteter ind på hjemmesiden. Du kan se dem HER.

Lorup Hundecenter – it all makes SCENTS

 

 

K9 NOSE WORK® INSTRUKTØRUDDANNELSE - MIG SELV!

Så kom tiden, hvor jeg efter ønske i mange år, kunne starte på uddannelse til K9 Nose Work® instruktør. Denne uddannelse er under det amerikanske NACSW™, som er den grundlæggende organisation af Nose Work i USA og dermed starten af Nose Work i hele verden. Denne uddannelse, som er den første i Europa, foregår i Stockholm og er ialt 8 hele undervisningsdage. På denne uddannelse er det medgrundlæggeren Jill-Marie O'Brien, som underviser en gruppe af håbefulde, søde mennesker fra flere forskellige lande i Europa.

Denne uddannelse er således overhovedet ikke at sammenligne med de intro-dage, som Ron Gaunt - i sit navn -  tidligere holdt i både Norge og Danmark (arrangeret af Lorup Hundecenter), og som kun var en spinkel introduktion. Dette er den "rigtige" uddannelse, som gerne skulle ende med en CNWI-titel - altså en certificeret instruktør.

Jeg startede mit kendskab til Nose Work via Ron Gaunt, som var én af medgrundlæggerne. De oprindelige grundværdier bag Nose Work ligger mig varmt om hjertet, og har altid været grundstenen i min tilgang til Nose Work. NU var det på tide at få fuldført helt - nemlig at forsøge at blive CNWI (Certified Nose Work Instructor) under organisationen. Så denne rejse er jeg nu startet. 

Når man brænder for Nose Work som jeg gør, er det blot helt naturligt, at man bliver ved med at lægge i erfarings-/læringshatten. K9 Nose Work® er et registreret og beskyttet navn, og må kun bruges, når man er i processen og til slut forhåbentlig færdiguddannet under organisationen.

Mit hjerte og engagement ligger i det oprindelige Nose Work, og der vil det forever ligge. Det er hunden som er i centrum, og som inviterer os inden for i deres snuseuniverse. Vi er blot på tur og hunden er vores guide. Vi har SÅ meget at lære.

I konceptet K9 Nose Work® er ALLE hunde, inklusive "alle dem de andre ikke må lege med", velkommen. Nose Work er frem for alt en aktivitet for alle, og dernæst også en hundesport. 

For mine Nose Work-kursister og for mine instruktørelever vil der ikke være den store forskel at spore. De kurser som indholdsmæssigt følger K9 Nose Work® vil blive slået op som sådanne. Andre kurser vil blot blive slået op som altid. Instruktøruddannelsen vil naturligvis IKKE være under K9 Nose Work®.

LET THE FUN CONTINUE :-D

 

 

07.02.19  NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE - SJÆLLAND

Så blev den endelig klar til frivigelse - Nose Work Instruktøruddannelse 2019. 

Jeg må desværre skuffe en del fra Jylland i denne omgang, da jeg kun kommer til at tilbyde uddannelsen i 2019 på Sjælland. Der vil ikke blive slået noget op i Jylland før i 2020. Uddannelsen på Sjælland vil have start ultimo august og slut i april 2020.

Efter at have gennemgået evalueringer fra det netop overståede uddannelsesforløb i Jylland, har jeg lavet lidt ændringer. Et af ønskerne fra eleverne (nu instruktørerne) var bl.a., at de gerne ville have lidt mere luft mellem de enkelte træningsgange samt mere tid til at gennemføre et fortsætter-forløb. Det er der så rettet op på nu. Der er ca. 5 uger mellem hver træningssamling. Jeg synes ikke, at der skal være mere.

Uddannelsen forløber sig over 8 mdr. og med 11 undervisningsdage `a 8 timer. Det er ialt 88 undervisningstimer. Det er således en undervisningsdag mere end forløbet i Jylland.

Vil du læse mere om uddannelsen, sted, pris, tid osv. kan du lære mere HER.

 
Skriv en tekst her

6 NYE NOSE WORK INSTRUKTØRER

Lorup Hundecenter giver sine varmeste anbefalinger til disse 6 nye Nose Work Instruktører. De bestod alle den sidste eksamen den 18. januar 2019. De kan bare "det dér ekstra". STORT STORT TILLYKKE. Ekstern censor på den praktiske eksamen var Karina Maria Nielsen fra Sverige. Læs lidt mere herunder.

29.01.19  EN DEL NYT i LORUP HUNDECENTER

NYT ÅR - NYE MULIGHEDER - NYE TILTAG
 

6 nye Nose Work instruktørelever

I januar 2019 afsluttedes det 2. Nose Work Instruktørhold med endelig eksamen (en del af det). Denne gang afholdtes uddannelsen i Jylland - på Djursland for at være helt præcis.  Det var hele vejen igennem en fantastisk rejse, og jeg var så stolt over med sikker hånd at kunne skrive: EKSAMINERET NOSE WORK INSTRUKTØR på deres diplom.

Den praktiske eksamen blev afholdt med ekstern censor Karina Maria Nielsen, youandyourdog-havefun fra Sverige. Hun er en utrolig dygtig pige. Du kan læse og se mere om hende på hendes hjemmeside.

Vil du vide mere om, hvor du finder én af de dygtige instruktører så tryk  HER.

Nu evalueres dette forløb, og et evt. nyt forløb vil blot blive endnu bedre. Når der lægges ny instruktøruddannelse op, kan du se det HER.

MASSER AF NYE KURSER

Der nu endelig lagt en del nye kurser op - både Nose Work-kurser og et hvalpehold. 

Du vil se NW-kurser med forløb, åbne-træninger under overskriften "Fix-og-Færdig" og TEMA-kurser. Jeg prøver at tilrettelægge kurserne, så der er noget for alle. Hvor meget jeg end gerne vil, er det ikke altid muligt at opfylde alles ønsker m.h.t. kursusdage. Jeg håber dog alligevel, at du finder noget som også du kan bruge.

FIX-og-FÆRDIG - hvad er det?

Dette er Lorup Hundecenters nye koncept - du kommer og alt er klart til dig. Du kan køre søgene (så mange gange du vil) og køre hjem, når du ikke gider mere.

Det ligger som åbne træninger, dvs. at du mellem 16.00-18.00 kan komme når du vil, og det passer dig bedst. Der vil på forhånd blive annonceret et emne for dagen, der vil være forberedt 4-5 forskellige søgeområder, og du vil finde skilte ved hvert søgeområde, hvor det vil fremgå, hvor duftene er placeret. Du kan således selv vælge, om du vil vide, hvor de sidder, eller om du vil køre blindt. Kommer I flere samtidigt, kan I dele jer op to og to.

Som konceptet er oplagt er det åbent for dig, søgene serveret "på et sølvfad" men det er ikke noget kursus, hvor du får en masse feed-back eller en masse læring. Jeg vil som regel stå ved et af søgeområderne, og give lidt tilbage til deltagerne.

Du ser alle nye kurser HER.


ADFÆRDSBEHANDLING

Jeg har besluttet ikke længere at tilbyde adfærdsbehandling til hunde/ejere med problemer. Det er jo trist, da der er SÅ mange som gerne vil have hjælp. Men døgnet har jo som bekendt 24 timer, og jeg synes ikke længere at min tid er til at kunne levere et produkt, som jeg kan stå inde for. 

Jeg kan på det varmeste henvise alle "i nød" til mine kolleger: Isabella Andersen, Happy Hound & Co., Karise, Stevns.