NYHEDER
 

Her kan du se alle de spændende nyheder - både arrangementer, kurser osv.

26.04.2022  NOSE WORK KURSUS med Lotta Castell fra Sverige. 
 

ENDELIG er det lykkedes at få Lotta Castell fra Sverige til Danmark for at holde nogle Nose Work kurser. Hun er en total dygtig instruktør.

Der vil blive afholdt 2 kurser:

NW2-kursus - 2 dage - 2. + 3. august 
NW3-kursus - 1 dag. - 4. august

Begge dage 09.00 - 16.00

Tilmelding til begge kurser åbner på SØNDAG den 1. maj.

Du kan læse mere om kurserne HER.

Sanne Andersen
LORUPHUNDECENTER.DK

06.01.2021  Nyt år, Corona, og NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE i 2021.
 

Velkommen i det nye år. 

Alle inklusiv Lorup Hundecenter havde håbet på, at Corona-situationen ville have set anderledes ud end den gør. Men ak ak. Foreløbigt er alt jo lukket indtil den 17. januar - og det har vi selvfølgeligt også.

MEN Corona ødelægger ikke en spændende planlægning for året. Vi skal jo videre med det vi brænder for.

NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE i 2021

Idag har jeg netop lagt ny Nose Work Instruktøruddannelse op med start i august 2021. Uddannelsen bliver igen her på Sjælland og optager 6 håbefulde elever. Der er allerede nogen, som har stået på venteliste og står i kulissen klar til at tilmelde sig. Hvis du kunne tænke dig at være med, så tøv derfor ikke med at tilmelde dig. 

Vil du læse mere om uddannelsen og indhold, så tryk HER.

Mange hilsner

Sanne Andersen
LORUPHUNDECENTER.DK

01.12  Sikke et år
 

Corona-krisen har slået os alle hårdt. Aktiviteterne i Lorup Hundecenter har i den grad ikke set ud som alle andre år. Nu er vi gået ind i årets sidste måned, og vi kæmper stadigvæk desværre med alt for meget Corona-smitte rundt omkring. Men Lorup Hundecenter har stået "fast på benene" i over 15 år og er altid stabilt. DET er vi glade for, når jeg oplever, hvad der sker omkring mig.

Her i centret har vi haft gang i de faste hold - dvs. de faste grupper - samt en række enetimer. Mange har valgt at få enetimer i stedet for, når nu holdundervisning ikke har været helt forsvarligt.

Det har heldigvis lykkedes os at holde vores hold "fri" for Corona-smitte. Vi har alle båret mundbind, når vi har været indendøre og selvfølgelig praktiseret afstand. 

Desværre har jeg måtte aflyse/udsætte en række eksterne kurser. Det er jeg rigtig ked af, da jeg havde set frem til at møde jer alle igen rundt omkring. Men jeg håber, at vi alle vender stærkt tilbage i 2021. Lad os alle håbe, at 2021 kommer til at se meget anderledes ud. 

Indtil vi alle ses igen, så ha' en rigtig hyggelig december med alle jeres. Jeg er ved at forberede nye hold/aktiviteter til det nye år.

Mange hilsner

Sanne

01.05.20  NU åbner vi igen - 10. maj er dagen

Corona-krisen har slået os alle hårdt men den 10. maj åbner Lorup Hundecenter igen for aktiviteter. Det første skud på stammen er hele 2 hvalpehold med start søndag den 17. maj.

Grunden til at jeg har valgt at tilbyde hele 2 hvalpehold i denne omgang er helt enkelt, at mange har fået hvalp midt i Corona-nedlukningen og dermed ikke har mulighed for at komme til hvalpetræning. Derfor er der to hvalpehold:

Hold 1) For helt unge hvalpe mellem 9 uger og 4 måneder
Hold 2) For hvalpe mellem 5 og 7 måneder

Du kan se mere om de to hold HER

Jeg glæder mig til at se dig og din nye hvalp..

 

 


 


 

 

19.02.20  Nose Work Instruktørudannelse - Sjælland 2020

Kunne du rigtigt godt tænke dig at uddanne dig til Nose Work Instruktør og endda én af dem som er rigtigt velfunderede?

.... er dit svar JA så se her:

Så er der nu åbnet op for 

Nose Work Instruktøruddannelse med start august 2020 på Sjælland.

Du kan gå ind og læse mere om uddannelsen HER

Sanne Andersen
Lorup Hundecenter


 

 

13.02.20  Nye forårsaktiviteter

Nu kører det nye år for fuldt. Lorup Hundecenter har en del aktiviteter ud af huset samt allerede kørende hold i disse første måneder af året.

I april går den til USA igen - denne gang til Georgia for at deltage i min tredje K9 Nose Work® Camp. Det bliver bare SÅ godt, og igen møde nogle af de bedste Nose Work instruktører jeg nogensinde har mødt, og i den bedste ånd - K9 Nose Work®. Dette bliver dog min første Camp, hvor jeg deltager som CNWI - Certified Nose Work Instructor.

Jeg glæder mig til at hente lidt ny inspiration og viden, som alle I kursister kan få glæde af. Meget mere om dette.

Nye hold og korte kurser starter igen i slutningen af april.

Nose Work - it all makes SCENTS

LORUP HUNDECENTER.

01.01.20  ET helt nyt år med masser af kurser, CNWI-titel og andet sjovt

Så røg vi sørme ind i et nyt år. Nyt år - NY titel - nye muligheder - nye udviklingsmuligheder.

Med en endelig certificering som CNWI (Certified Nose Work Instructor) holder jeg nu fanen højt for den type af Nose Work, som ER for alle hunde, som ikke praktiserer en masse lydighedsmomenter i NW-træningen, som virkelig lærer af hunden og som bare er til for DIN HUND!


K9 Nose Work® - it all makes scents :-D

LORUP HUNDECENTER.

01.07.2019  EN NY BEGYNDELSE med masser af nye aktiviteter

Den 1. juli 2019 signalerer en ny begyndelse for Lorup Hundecenter - ihvertfald for alt som vedrører Nose Work og øvrig søgetræning i mine lokaler på det fantastiske gamle Savværk - Kirkerup Savværk – beliggende i udkanten af Sorø.

Det er således fremover kun Lorup Hundecenter, som vil være at finde på Savværket. Navnet Searchhouse og immaterialle rettigheder knyttet hertil kører videre i Johnny Bastians eget navn og andetsteds.

Det vigtigste og faktisk det allerbedste er jo, at jeg selvfølgelig bliver i mine lokaler på Det Gamle Savværk i Kirkerup. Et helt unikt sted, som er helt optimalt til det jeg gerne vil beskæftige mig med: alle former for søg for hunde.

Da der har hersket lidt konfusion, om det tidligere navn også var Lorup Hundecenter, hvor man kunne finde de udbudte kurser, og hvem som stod bag, har jeg besluttet, at det fortsætter i navnet LORUP HUNDECENTER. 

Lige p.t. er lokalerne ved at blive "frisket" op, og nye, sjove ting er ved at flytte ind.

Jeg glæder mig til at møde dig til Nose Work, specifikke opgaver inden for specialsøg, træning og uddannelse.

NYE HOLD/KURSER/AKTIVITETER

Der også idag den 1. juli lagt nye hold, 1-dagskurser, uofficielle konkurrencer og aktiviteter ind på hjemmesiden. Du kan se dem HER.

Lorup Hundecenter – it all makes SCENTS

 

 

K9 NOSE WORK® INSTRUKTØRUDDANNELSE - MIG SELV!

Så kom tiden, hvor jeg efter ønske i mange år, kunne starte på uddannelse til K9 Nose Work® instruktør. Denne uddannelse er under det amerikanske NACSW™, som er den grundlæggende organisation af Nose Work i USA og dermed starten af Nose Work i hele verden. Denne uddannelse, som er den første i Europa, foregår i Stockholm og er ialt 8 hele undervisningsdage. På denne uddannelse er det medgrundlæggeren Jill-Marie O'Brien, som underviser en gruppe af håbefulde, søde mennesker fra flere forskellige lande i Europa.

Denne uddannelse er således overhovedet ikke at sammenligne med de intro-dage, som Ron Gaunt - i sit navn -  tidligere holdt i både Norge og Danmark (arrangeret af Lorup Hundecenter), og som kun var en spinkel introduktion. Dette er den "rigtige" uddannelse, som gerne skulle ende med en CNWI-titel - altså en certificeret instruktør.

Jeg startede mit kendskab til Nose Work via Ron Gaunt, som var én af medgrundlæggerne. De oprindelige grundværdier bag Nose Work ligger mig varmt om hjertet, og har altid været grundstenen i min tilgang til Nose Work. NU var det på tide at få fuldført helt - nemlig at forsøge at blive CNWI (Certified Nose Work Instructor) under organisationen. Så denne rejse er jeg nu startet. 

Når man brænder for Nose Work som jeg gør, er det blot helt naturligt, at man bliver ved med at lægge i erfarings-/læringshatten. K9 Nose Work® er et registreret og beskyttet navn, og må kun bruges, når man er i processen og til slut forhåbentlig færdiguddannet under organisationen.

Mit hjerte og engagement ligger i det oprindelige Nose Work, og der vil det forever ligge. Det er hunden som er i centrum, og som inviterer os inden for i deres snuseuniverse. Vi er blot på tur og hunden er vores guide. Vi har SÅ meget at lære.

I konceptet K9 Nose Work® er ALLE hunde, inklusive "alle dem de andre ikke må lege med", velkommen. Nose Work er frem for alt en aktivitet for alle, og dernæst også en hundesport. 

For mine Nose Work-kursister og for mine instruktørelever vil der ikke være den store forskel at spore. De kurser som indholdsmæssigt følger K9 Nose Work® vil blive slået op som sådanne. Andre kurser vil blot blive slået op som altid. Instruktøruddannelsen vil naturligvis IKKE være under K9 Nose Work®.

LET THE FUN CONTINUE :-D

 

 

07.02.19  NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE - SJÆLLAND

Så blev den endelig klar til frivigelse - Nose Work Instruktøruddannelse 2019. 

Jeg må desværre skuffe en del fra Jylland i denne omgang, da jeg kun kommer til at tilbyde uddannelsen i 2019 på Sjælland. Der vil ikke blive slået noget op i Jylland før i 2020. Uddannelsen på Sjælland vil have start ultimo august og slut i april 2020.

Efter at have gennemgået evalueringer fra det netop overståede uddannelsesforløb i Jylland, har jeg lavet lidt ændringer. Et af ønskerne fra eleverne (nu instruktørerne) var bl.a., at de gerne ville have lidt mere luft mellem de enkelte træningsgange samt mere tid til at gennemføre et fortsætter-forløb. Det er der så rettet op på nu. Der er ca. 5 uger mellem hver træningssamling. Jeg synes ikke, at der skal være mere.

Uddannelsen forløber sig over 8 mdr. og med 11 undervisningsdage `a 8 timer. Det er ialt 88 undervisningstimer. Det er således en undervisningsdag mere end forløbet i Jylland.

Vil du læse mere om uddannelsen, sted, pris, tid osv. kan du lære mere HER.

 
Skriv en tekst her

6 NYE NOSE WORK INSTRUKTØRER

Lorup Hundecenter giver sine varmeste anbefalinger til disse 6 nye Nose Work Instruktører. De bestod alle den sidste eksamen den 18. januar 2019. De kan bare "det dér ekstra". STORT STORT TILLYKKE. Ekstern censor på den praktiske eksamen var Karina Maria Nielsen fra Sverige. Læs lidt mere herunder.

29.01.19  EN DEL NYT i LORUP HUNDECENTER

NYT ÅR - NYE MULIGHEDER - NYE TILTAG
 

6 nye Nose Work instruktørelever

I januar 2019 afsluttedes det 2. Nose Work Instruktørhold med endelig eksamen (en del af det). Denne gang afholdtes uddannelsen i Jylland - på Djursland for at være helt præcis.  Det var hele vejen igennem en fantastisk rejse, og jeg var så stolt over med sikker hånd at kunne skrive: EKSAMINERET NOSE WORK INSTRUKTØR på deres diplom.

Den praktiske eksamen blev afholdt med ekstern censor Karina Maria Nielsen, youandyourdog-havefun fra Sverige. Hun er en utrolig dygtig pige. Du kan læse og se mere om hende på hendes hjemmeside.

Vil du vide mere om, hvor du finder én af de dygtige instruktører så tryk  HER.

Nu evalueres dette forløb, og et evt. nyt forløb vil blot blive endnu bedre. Når der lægges ny instruktøruddannelse op, kan du se det HER.

MASSER AF NYE KURSER

Der nu endelig lagt en del nye kurser op - både Nose Work-kurser og et hvalpehold. 

Du vil se NW-kurser med forløb, åbne-træninger under overskriften "Fix-og-Færdig" og TEMA-kurser. Jeg prøver at tilrettelægge kurserne, så der er noget for alle. Hvor meget jeg end gerne vil, er det ikke altid muligt at opfylde alles ønsker m.h.t. kursusdage. Jeg håber dog alligevel, at du finder noget som også du kan bruge.

FIX-og-FÆRDIG - hvad er det?

Dette er Lorup Hundecenters nye koncept - du kommer og alt er klart til dig. Du kan køre søgene (så mange gange du vil) og køre hjem, når du ikke gider mere.

Det ligger som åbne træninger, dvs. at du mellem 16.00-18.00 kan komme når du vil, og det passer dig bedst. Der vil på forhånd blive annonceret et emne for dagen, der vil være forberedt 4-5 forskellige søgeområder, og du vil finde skilte ved hvert søgeområde, hvor det vil fremgå, hvor duftene er placeret. Du kan således selv vælge, om du vil vide, hvor de sidder, eller om du vil køre blindt. Kommer I flere samtidigt, kan I dele jer op to og to.

Som konceptet er oplagt er det åbent for dig, søgene serveret "på et sølvfad" men det er ikke noget kursus, hvor du får en masse feed-back eller en masse læring. Jeg vil som regel stå ved et af søgeområderne, og give lidt tilbage til deltagerne.

Du ser alle nye kurser HER.


ADFÆRDSBEHANDLING

Jeg har besluttet ikke længere at tilbyde adfærdsbehandling til hunde/ejere med problemer. Det er jo trist, da der er SÅ mange som gerne vil have hjælp. Men døgnet har jo som bekendt 24 timer, og jeg synes ikke længere at min tid er til at kunne levere et produkt, som jeg kan stå inde for. 

Jeg kan på det varmeste henvise alle "i nød" til mine kolleger: Isabella Andersen, Happy Hound & Co., Karise, Stevns.