NOSE WORK

Instruktøruddannelse

Lorup Hundecenter tilbyder en gedigen uddannelse til Nose Work instruktør. Hos os er uddannelsen et reelt forløb over 8 mdr, som indeholder alle momenter, som klæder dig på til at blive en veluddannet instruktør på det relativt store område, som Nose Work er. En seriøs uddannelse, er efter min opfattelse et forløb, som afsluttes med en eksamen (v/ekstern censor), så man kan bevise, at man lever op til kravene for kunne kalde sig instruktør. Man bliver helt enkelt ikke Nose Work instruktør på et weekendkursus eller to!

Dette uddannelsesforløb er i kategorien - luksus -, da der kun optages ganske få elever. Det er vigtigt for mig, at kvaliteten er optimal, og der således ikke optages for mange.  

Dette vil være den 7. Nose Work instruktøruddannelse i regi af Lorup Hundecenter. Der udbydes blot én om året.


NY INSTRUKTØRUDDANNELSE MED START AUGUST 2023 

 

 

NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE 22/23

Kunne du tænke dig at uddanne dig til den type af Nose Work Instruktør som

 • Bare er dygtig, seriøs og virkelig er velfunderet i det du underviser i
 • Har øje for alle detaljer i hundens arbejde
 • Forstår at inkudere alle typer af hunde og ikke mindst raceegenskaber 
 • Ved en masse om både det at læse hunden, forstå hvad den gør og hvorfor
 • Ved en masse om færtvandring, som er et MUST for en god instruktør
 • Ved hvor vigtigt et GODT FUNDAMENT baseret på hundens naturlige instinkter er?
 • Forstår at selve videreformidlingen er en super vigtig del

KORT SAGT - en instruktør som er seriøs, vidende og som forstår at kommunikere med både de to- og firbenede
 

AT BLIVE INSTRUKTØR UDDANNET AF LORUP HUNDECENTER
Nose Work er og bliver både en aktivitet og hundesport, som er kommet for at blive. Kunne du godt tænke dig at uddanne dig til Nose Work instruktør hos én af Danmarks mest velfunderede og erfarne vidensbaser og  instruktør indenfor Nose Work?  Så har Lorup Hundecenter fornøjelsen at tilbyde en NW instruktøruddannelse med start i august 2023.

Denne uddannelse bliver nr. 7 i rækken af veluddannede instruktører. Jeg har derfor en masse erfaring at bygge uddannelsen på. For hvert "udklækket" kuld dygtige instruktører, evalueres alt og rettes til, så "produktet" blot bliver bedre og bedre.

Hos Lorup Hundecenter lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet - og derfor udbydes denne uddannelse ikke ofte, og altid efter evaluering af den foregående.


HVEM ER JEG? Arbejder jeg hovedsageligt som instruktør selv eller har jeg også konkurrenceerfaring selv?

Jeg bruger meget tid på selv hele tiden at dygtiggøre mig inden for Nose Work, siden jeg startede NW op i Danmark, deltager i NW-camps både i Sverige og USA med undervisning af bl.a. grundlæggerne af Nose Work fra USA, har som én af de meget få i Danmark deltaget i hele 2 Nose Work Camps i USA hos den grundlæggende organisation NACSW.

Jeg har endvidere haft æren af at undervise i NW sammen med Ron Gaunt - én af grundlæggerne af NW.  Man bliver ALDRIG færdig med at lære nyt, og jeg gør alt hvad jeg kan for fortsat at suge til mig af viden og bare blive bedre. DENNE VIDEN får du mulighed for at blive en del af.

Selv er jeg en meget  aktiv konkurrencedeltager i NW  med egne hunde, så jeg har de bedste forudsætninger for at sætte mig ind i, hvad det vil sige at gå til konkurrencer. Jeg har prøvet det meste selv. Jeg deltager udelukkende i NW-konkurrencer i Sverige af flere forskellige årsager. 

Udover en masse erfaring og viden er jeg også selv certificeret K9 Nose Work® instruktør - CNWI  (Certified Nose Work Instructor) - fra NACSW™ (National Association of Canine Scent Work) USA, som er den grundlæggende organisation af Nose Work i hele verden. For at bibeholde sin certificering skal man hele tiden deltage i kurser og lægge det til sin viden. Man bliver blot certificeret for 2 år ad gangen.

Jeg er uddannet Nose Work dommer i Sverige under SNWK- den svenske Nose Work klub, men er ikke aktiv.

Hvert uddannelsesforløb evalueres nøje med henblik på hele tiden at kunne forbedre uddannelsen, udelukkende for at kunne tilbyde dig som elev på uddannelsen det absolut bedste og mest opdaterede forløb og indhold.

Uddannelsen er ikke en specialsøgsuddannelse for dig og din hund, men derimod Nose Work, som er udformet således, at alle hunde kan være med.

 

Ekstra bonus ved at blive én af Lorup Hundecenters team af veluddannede Nose Work-instruktører

 • Du vil få mulighed for at blive en del af en aktiv,  inspirerende gruppe af instruktører - NOSE WORK PLUS - som løbende mødes til erfaringsudveksling, efteruddannelse og aktiviteter.
 • Du vil få mulighed for at kunne tilmelde dig spændende kurser/foredrag med de bedste NW-forcer fra bl.a. USA, Sverige m.fl. Ofte vil du få første prioritet og ind imellem til en "instruktør-pris".
 • Altid være opdateret med hensyn til nye tiltag inden for Nose Work generelt
 • Velkommen i et stærkt fællesskab hvor vi altid beholder fokus på at, Nose Work er for ALLE hunde og det skal være SJOVT!
 • Det er GRATIS at være en del af NOSE WORK PLUS. 
   

OM UDDANNELSEN

Uddannelsen er en gedigen uddannelse, hvor der kræves en del af dig. Så du skal være forberedt på at skulle lave en del fra modul til modul.

Uddannelsen kører over ialt 6 moduler à to dage. Der er ialt 12 undervisningsdage, og ialt 90 undervisningstimer.  Hertil kommer 2 dage med eksamen - skriftlig og praktisk.

Der optages max. 6 elever. Nogle kalder det "en luksusuddannelse" med så få elever - i Lorup Hundecenter er det blot standard. Ellere rettere et kvalitetsstempel!


HVOR

Uddannelsen foregår på Sjælland ved Sorø/Slagelse i mine NW lokaliteter på Det Gamle Savværk. 

OPTAGELSESKRAV

Du skal være uddannet generel instruktør i forvejen.

Dog er der en mulighed for at kunne blive optaget på meritter, hvis du f.eks. har en del erfaring med søg, spor, undervisning eller andet relevant. Et absolut plus er også, hvis du selv er aktiv udøver af Nose Work.

Muligheden for at  kunne blive optaget på metter afgøres fra elev til elev.

 

OVERNATNINGSMULIGHEDER
Der er ikke super mange overnatningsmuligheder lige i nærheden, men hvis du er interesseret i at vide mere, henviser jeg mere end gerne til egnede steder.

 

FORMÅL

- at uddanne dig til Nose Work instruktør, så du med høj faglighed vil blive i stand til at hjælpe/undervise hundeejere, der ønsker at lære Nose Work med deres hund - både som aktivering og som konkurrencegren.

- at uddanne dig til at have en stor viden om "hunden i søget"  - alt det som er de vigtigste dele i alt Nose Work, og som ikke kan sættes på en formel.

- at uddanne dig til at have indgående viden om Nose Work på alle niveauer, og kunne håndtere alle typer af hunde, alle racer og hunde med eventuelle problemer til at kunne lære og få glæde af Nose Work.

- at lære dig den konkurrencemæssige del af Nose Work.

- at mestre "formidlingsopgaven" af al din viden til  dine kursister
 

INDHOLD

Uddannelsen indeholder følgende emner:

- Om Nose Work
- Grundfærdigheder for Nose Work
- Metoder i Nose Work
- Hundens lugtesans/anatomi
- Elementer i Nose Work
- Dufte
- Søgemønstre /udvikling af søg
- Færtteori, molekylevandring ( i forhold til tidligere uddannelseshold er denne del udvidet)
- At lære at ”læse hund”
- Kommunikation / markering
- Problemløsning
- Belønning / Belønningsplacering
- Racer / racetypiske søg
- Konkurrenceforberedelse
- Regelgennemgang

Eleven skal træne egen hund imellem uddannelsesgangene. Dette er dog udelukkende for at træne nogle færdigheder selv, og ikke for at skulle kunne bestå fx. en NW1 med sin egen hund.

En del af træningen vil blive videofilmet til brug i undervisningen.

Som pensum vil der være flere opgaver, som skal fremlægges/afleveres og/el. i skriftlig form eller på video.

Eksamen:

- 1 teoretisk prøve på 2 times varighed.

- Eleven skal have trænet/coachet 2 hundeejere i Nose Work (to forskellige racer) i to forskellige projekter. 1) Et begynderprojekt 2) Et fortsætterprojekt.

DATOER:

2023:

26./27.. august
23./24.  september
21. /22. oktober 
25./26.  november


2024:

13./14. januar 
10./11.  februar


Eksamen:

23.. marts (teoretisk)
5. april (praktisk)

 

PRIS:

18.500,- DKK (inkl. moms)

Betalingen kan både betales samlet og deles op i mindre delbetalinger. Dette aftales med hver enkelt elev.

For at tilmelde dig og være sikker på en plads, skal du betale et depositum på 3.500,-. DKK inkl. moms.  Dette beløb refunderes således ikke, hvis du ikke vil være med alligevel. 

Sidste frist for tilmelding er 1.5.2023

INTERESSERET?
Send en mail til info@loruphundecenter.dk og udfyld gerne dette tilmeldingsskema