NOSE WORK

Instruktøruddannelse

Lorup Hundecenter tilbyder en gedigen uddannelse til Nose Work instruktør. Hos os er uddannelsen et reelt forløb over 8 mdr, som indeholder alle momenter, som klæder dig på til at blive en veluddannet instruktør på det relativt store område, som Nose Work er. En seriøs uddannelse, er efter min opfattelse et forløb, som afsluttes med en eksamen (v/ekstern censor), så man kan bevise, at man lever op til kravene for kunne kalde sig instruktør. 

Man bliver helt enkelt ikke Nose Work instruktør på et weekendkursus eller to!

NY INSTRUKTØRUDDANNELSE MED START AUGUST 2021 - ALLE PLADSER er optagede

Du kan blive skrevet på venteliste til kommende instruktøruddannelse med start august 2022. Send mig en mail på info@loruphundecenter.dk

 


Nose Work er og bliver både en aktivitet og hundesport, som er kommet for at blive. Kunne du godt tænke dig at uddanne dig til Nose Work instruktør hos én af Danmarks mest velfunderede og erfarne vidensbaser og  instruktør indenfor Nose Work?  Så har Lorup Hundecenter fornøjelsen at tilbyde en NW instruktøruddannelse.

Hos Lorup Hundecenter lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet - og derfor udbydes denne uddannelse ikke ofte, og altid efter evaluering af den foregående.

Jeg bruger meget tid på selv hele tiden at dygtiggøre mig inden for Nose Work siden jeg startede NW op i Danmark, deltager i NW-camps både i Sverige og USA med undervisning af bl.a. grundlæggerne af Nose Work fra USA, har som én af de meget få i Danmark deltaget i hele 2 Nose Work Camps i USA hos den grundlæggende organisation NACSW, deltager selv i NW konkurrencer med egne hunde, og har endvidere haft æren af at undervise i NW sammen med Ron Gaunt - én af grundlæggerne af NW.  Man bliver ALDRIG færdig med at lære nyt, og jeg gør alt hvad jeg kan for fortsat at suge til mig af viden og bare blive bedre. DENNE VIDEN får du mulighed for at blive en del af.

Udover en masse erfaring og viden er jeg også selv certificeret K9 Nose Work® instruktør - CNWI  (Certified Nose Work Instructor) - fra NACSW™ (National Association of Canine Scent Work) USA, som er den grundlæggende organisation af Nose Work i hele verden.

Jeg er uddannet Nose Work dommer i Sverige under SNWK- den svenske Nose Work klub. 

Hvert uddannelsesforløb evalueres nøje med henblik på hele tiden at kunne forbedre uddannelsen, udelukkende for at kunne tilbyde dig som elev på uddannelsen det absolut bedste og mest opdaterede forløb og indhold.

Uddannelsen er ikke en specialsøgsuddannelse for dig og din hund, men derimod Nose Work, som er udformet således, at alle hunde kan være med.


Formål:
- at uddanne dig til Nose Work instruktør, så du med høj faglighed vil blive i stand til at hjælpe/undervise hundeejere, der ønsker at lære Nose Work med deres hund - både som aktivering og som konkurrencegren.

- at uddanne dig til at have en stor viden om "hunden i søget"  - alt det som er de vigtigste dele i alt Nose Work, og som ikke kan sættes på en formel.

- at uddanne dig til at have indgående viden om Nose Work på alle niveauer, og kunne håndtere alle typer af hunde, alle racer og hunde med eventuelle problemer til at kunne lære og få glæde af Nose Work.

- at lære dig den konkurrencemæssige del af Nose Work.

- at mestre "formidlingsopgaven" af al din viden til kursister

Vil du vide mere om kommende instruktøruddannelser, så kontakt mig gerne på info@loruphundecenter.dk

 

Ekstra bonus ved at blive én af Lorup Hundecenters team af veluddannede Nose Work-instruktører

 • Du vil få mulighed for at blive en del af en aktiv,  inspirerende gruppe af instruktører - NOSE WORK PLUS - som løbende mødes til erfaringsudveksling, efteruddannelse og aktiviteter.
 • Du vil få mulighed for at kunne tilmelde dig spændende kurser/foredrag med de bedste NW-forcer fra bl.a. USA, Sverige m.fl. Ofte vil du få første prioritet og ind imellem til en "instruktør-pris".
 • Altid være opdateret med hensyn til nye tiltag inden for Nose Work generelt
 • Velkommen i et stærkt fællesskab hvor vi altid beholder fokus på at, Nose Work er for ALLE hunde og det skal være SJOVT!
 • Det er GRATIS at være en del af NOSE WORK PLUS. 

 

NOSE WORK INSTRUKTØRUDDANNELSE - SJÆLLAND 2021 - ALLE PLADSER ER OPTAGET

Indhold

 • Uddannelsen er meget grundig og stiller store krav til dig som elev.
 • Der optages max. 6 elever (nogen ville kalde det et "luksushold" - hos mig er det simpelthen standard!)
 • Uddannelsen oprettes ved minimum 5 elever.


Uddannelsen indeholder følgende emner:

- Nose Works oprindelse/værdigrundlag fra grundlæggerne af Nose Work i USA
- Grundfærdigheder for Nose Work
- Grundig viden om videreudvikling af en NW-hund hele vejen op til eliten
- Indlæringsmetoder i Nose Work
- Hundens lugtesans/anatomi
- Elementer i Nose Work
- Dufte/læring 
- Søgemønstre /udvikling af hundens søg
- Færtteori, molekylevandring
- Kommunikation/markering/hundens signaler
- Problemløsning af de mest gængse problemer i træningen
- Belønning
- Re-aktive, nervøse, eller bare hunde med "en masse baggage"
- Handler-færdigheder
- Svære elementer/fortsætter
- Kursusplanlægning, undervisningsplan
- Konflikthåndtering / Feedback
- Konkurrenceforberedelse
- Regelgennemgang

Eleven skal træne egen hund imellem uddannelsesgangene men kun for at tilegne sig egne erfaringer/færdigheder.

Der vil undervejs i forløbet være træning med eksterne hundeejere/hunde, som eleven - med coaching - skal forestå undervisningen for.

Eleven vil ligeledes have to forløb med to udvalgte kursister - et begynder- og et fortsætterforløb. Disse forløb vil hver bestå af 6-8 træningsgange, og vil udgøre en del af den endelige eksamen.

En del af træningen vil blive videofilmet til brug i undervisningen.

Som pensum vil der være flere opgaver, som skal fremlægges/afleveres og/el. i skriftlig form eller på video.

Eksamen:

- 1 teoretisk prøve (on line).

- 2 projekter til aflevering (skal være godkendt INDEN teoretisk/praktisk eksamen) 1 projekt hvor eleven skal have trænet/coachet 2 hundeejere i Nose Work (to forskellige racer)  på begynderniveau og et lignende projekt blot for på fortsætterniveau. I alt med ca .20 timers effektiv tid. Disse forløb skal redegøres.

- Eleven trækker inden eksamensdagen et emne, som skal forberedes, og undervises i på eksamensdagen. Det udvalgte emne bliver tildelt ved lodtrækning.

- Den praktiske eksamen vil blive forestået af en ekstern, uvildig censor. Der vil på dagen være eksterne hunde.

- du får et diplom som Nose Work instruktør efter gennemført og bestået eksamen

Skulle du mod forventning ikke bestå eksamen - eller deleksamener - vil du naturligvis få mulighed for re-eksamen. Dette dog mod en ekstrabetaling.


Uddannelsens forløb
Uddannelsen vil foregå over 8 mdr. med  ialt 11 kursusdage à 8 undervisningstimer – i alt 88 timer. Den praktiske eksamen vil foregå 1 dag udover de 11 undervisningsdage.

Uddannelsesdagene vil være fordelt på hovedsageligt weekenddage men en enkelt gang torsdag/fredag.

Krav til dig som deltager

-  at du har en generel instruktøruddannelse i forvejen.
-  har du en baggrund i søgearbejde (enten specialsøg eller lign.) eller schweiss/sporarbejde er det en merit
- der kan ved ansøgning gives dispensation i enkelte tilfælde
- at du har egen hund eller ”lånehund” med de dage, det er nødvendigt i forhold til træningen.

 Højløbske tæver og syge hunde må ikke medtages.. 


Hvornår?

Hvor?

Alle undervisningsdagene vll foregå på følgende adresse:

Det Gamle Savværk/Lorup Hundecenter
Savværksvej 33
4200 Slagelse

Øvrigt praktisk

 • På Det Gamle Savværk finder du nogen af de bedste træningsmuligheder for Nose Work. Der er endvidere rigeligt med P-pladser.
 • Alle kursusdage står du selv for frokost/drikkevarer. Der vil naturligvis være kaffe/te/kage inkluderet i prisen på alle kursusdage.
 • Der er køkken med almindelige køkkenfaciliteter (alm. ovn, komfur, microbølgeovn, stort køleskab), så du har alle muligheder for både opbevaring og evt. opvarmning af din frokost.
 • Du har egen hund med til afprøvning af visse øvelser. Dog vil der være dage, hvor hunde ikke skal bruges. Du er disse dage naturligvis velkommen til at tage hunden med, blot den kan opholde sig i bilen, eller evt. i bur indendøre uden at forstyrre.
 • Hvis du ønsker at overnatte, kan jeg henvise til et B&B, hvor du må have hund med.

Krav for at bestå uddannelsen

- at du har max. 1 dags fravær på hele uddannelsen
- at du har redegjort for træningsforløb med 2 forskellige hundeejere/hunde på 2 forskellige niveauer (begynder/fortsætter)
- at du har bestået både den teoretiske og den praktiske eksamen

Pris:
17.000,-

Prisen er inkl. eksamen (skriftlig/praktisk v/ekstern censor) samt rettelse af eksamensprojektopgaver (2 stk.).

Betaling

Ved tilmelding betales et depositum på 5.000,-. Ikke før depositum er indbetalt, er du sikret en plads på uddannelsen. Skulle der ikke være tilslutning nok til uddannelsen, vil du naturligvis få dit depositum retur.

Det ses helst, at hele uddannelsens pris på 17.000,- betales ved start (senest 1. undervisningsdag). Dog kan det evt. aftales, at det samlede beløb for uddannelsen kan betales i 3 rater.

Hvis du af den ene eller den anden årsag vælger at stoppe uddannelsen midtvejs, er du forpligtet til at betale hele uddannelsens pris, da du har optaget en plads for andre.

Udgifter til bøger afholdes af eleven selv ud over uddannelsens pris.

Der kan tilkomme små, enkelte justeringer til dette oplæg.

TILMELDING

Sidste frist for tilmelding:  

Ved modtagelse af din tilmelding vil du modtage en bekræftelse på din tilmelding.  Snarest herefter skal der indbetales et depositum på 5.000,- kr. Du er ikke garanteret en plads på uddannelsen, før depositum er modtaget. 

Skulle du have spørgsmål til uddannelsen, er du meget velkommen til at ringe til mig på 40 55 56 69. Hvis jeg ikke skulle svare, så læg en besked på svareren. Du kan også sende en mail på info@loruphundecenter.dk  (NB linket virker muligvis ikke fra alle platforms, men så sender du bare en mail til adressen).

AL TILMELDING ER LUKKET for denne uddannelse.