Ideologi

tillid kærlighed nærhed hund respekt forståelse

Grundstenenene i mit liv med hund er: RESPEKT, TILLID, TRYGHED, FORSTÅELSE og GLÆDE - dette skal afspejles både i vores fælles, daglige liv og i træning.  Venskabet mellem os bærer det hele, og  jeg vil næsten sige: Elsk din hund og du får SÅ meget tilbage. Vi stiller utroligt mange krav til nutidens hunde, men så skal vi også stille os selv spørgsmålet, hvad VI kan gøre for den, så den bliver glad og tilfreds i livet.

Både i adfærdsbehandling, enetimer og træning arbejder jeg udelukkende positivt med fokus på at opbygning af tillid via samarbejde og korrekt kommunikation. Dette baseres på min mangeårige erfaring, viden og indsigt i hunde og hermed stor forståelse for deres adfærd og racemæssige behov. 

TRÆNING
Der anvendes ikke nogen form for fysisk straf eller andre ubehagelige metoder, men arbejdes i stedet med positiv forstærkning v.h.a. belønning - ros og godbidder. Dette er en langt mere effektiv måde at indlære ting med et varigt resultat. Brug af klikker og klikkertræningsprincipper anvender jeg så meget som muligt i indlæringen, men det er helt frivilligt om man ønsker at bruge dette. 
 

ADFÆRDSBEHANDLING
I alt mit arbejde med hunden går jeg bag om et evt. problem og forsøger at finde årsagen til, hvorfor hunden har et problem. Det nytter ikke noget at "overflade/symptom"-behandle et problem, da det i så fald ofte vil "boble" op et andet sted i form af en anden uønsket adfærd.

Problemet kan være adfærdsmæssigt i form af f.eks. aggression eller alene-hjemme-problem, eller et træningsproblem som f.eks. trækken i snoren, manglende koncentration/manglende vilje til at samarbejde eller måske vanskelighed ved en bestemt øvelse. Har hunden et adfærdsproblem, som til dels skyldes en forkert omgang med sin ejer i hverdagen, misforståelser etc. smitter dette også ofte af i træningen og i manglende vilje til samarbejde. Ved samtale vurderer jeg, om det er et adfærds- eller træningsproblem. En enetime kan derfor ikke erstatte en adfærdskonsultation.

For at kunne gennemskue problemet kræver det selvsagt en stor viden og indsigt i både adfærd, de mange forskellige racers egenskaber og særpræg,  sprog/kommunikation, genetik/miljø og stress/fysiologi.
 

Jeg arbejder IKKE med alternative metoder som f.eks. healing, blomstermedicin, telepati m.v.