FRED HELFERS-DAYS - en stærk Nose Work-force fra USA holder kurser i Danmark i foråret 2018

Det er første gang, at Fred Helfers kommer til Danmark, så gå ikke glip af muligheden for at træne med én af de dygtige Nose Work trænere fra USA. En meget stærk og kompetent NW-force under NASCW/K9 Nose Work®. Han vil være i Danmark i denne omgang i perioden 5.-7. maj 2018.

BAGGRUND
Det er mig en stor ære og glæde, at det er lykkedes at få Fred Helfers til Danmark. Han er en travl herre med et meget stramt program. Han er så super professionel og dygtig, og har et meget skarpt øje for hvad hver enkelt hunde/fører skal styrke for at blive endnu bedre. Han har en utrolig pædagogisk og kontant måde at arbejde på. Fred H. er funderet i sit arbejde både teoretisk og praktisk. Han er vant til arbejde både professionelt og internationalt, og er derfor relativt kritisk med, at tingene/forholdene skal være i orden - også i Nose Work. På Freds kurser møder man til tiden ha ha

Jeg vil også nævne, at jeg gerne havde taget mere end dobbelt så mange træningsekvipager ind på dette kursus, da jeg mere end nogen anden ønsker at så mange som muligt skal få muligheden, når så store forcer på området kommer til DK. Desværre er der kapacitetsproblemer, og der kan ikke være flere. Jeg har også sat et max. på antallet af observatører, da der skal være plads så alle kan se.

For dem som deltager i workshoppen, vil der være nogle sjove NW-aktiviteter både lørdag og søndag aften. FRED HELFERS-DAYS will be great fun!

Der tilbydes 2 forskellige slags kurser. Man kan tage HELE PAKKEN eller kun ét af kurserne.

Tilmelding til kurserne kan ske længere ned på siden under PRISER/TILMELDING. Der åbnes først op for tilmelding FREDAG den  29. september kl. 18.00, og det er først til mølle-princippet.

OM KURSERNE

FOUNDATION TO SUCCESS

FROM FOUNDATION TO FINESSE - workshop

 

5. maj + 6. maj 2018 (weekend)

Tid: kl. 09.00 - 17.00

Sted: Roskilde, nærmere adresse oplyses senere 

Antal kursister: 12 deltagere - heraf  blot 6 arbejdende hundeekvipager/pr. dag pr. og 6 observatører. 

Yderligere observatører: 8

Pris: Se nedenfor under PRISER/TILMELDING

 

KURSUSOPLÆG
Dette er en praktisk workshop-weekend krydret med lidt teori fordelt over 2 dage.Hvis tiden tillader det, vil der også blive inddraget video.

Der er max 12 deltagere hver dag. 6 aktive hundeteams pr. dag - og 6 observatører. Man er således "arbejdende ekvipage" hele den ene dag - og observatør den anden. Der vil blive arbejdet med to momenter den ene dag og to den næste. Der er således meget tid til hver enkelt hundeekvipage. 

Det er således rent luksus at få så meget tid som muligt med så stærk en NW-person fra USA.

Kurset vil være på engelsk/amerikansk. Fred H. taler et meget tydeligt amerikansk (er oprindeligt fra Australien). Ved behov vil sværere ord/vendinger bliver oversat til dansk.

For de ekvipager, som også tilmelder sig 1-dagsseminariet mandag den 7. september vil der- såvidt det er muligt - blive taget hensyn til, at disse hunde ikke skal sidde inaktivt i bilen i to hele dage i træk.


FOR HVEM?
Kurset er hovedsageligt for mere øvede ekvipager. Det forventes således, at man har trænet over en længere periode og har et vist niveau. Man må gerne være på mere én duft men ikke en nødvendighed. Man kan sagtens være mere øvet på blot én duft.

Er man relativ begynder kan man deltage som observatør. Kurset er lagt op på denne måde for at give så mange som muligt den bedst mulige kvalitet, og at alle mere eller mindre er på samme niveau.
 

DUFT
Lavendel + eukalyptus-hydrolat.

OVERNATNING/INDKVARTERING  
Der er flere overnatningsmuligheder i og omkring Roskilde. Som eksempel kan nævnes Scandic Roskilde, Danhostel Roskilde, hvor hunde også er velkomne.

Der vil evt.  være mulighed for overnatning på stedet (med hund) på enkeltværelser fra fredag til mandag. Prisen vil være 500-700/pr. nat. Der er ingen måltider inkluderet og kan ikke købes på stedet. Der kan evt. aftales morgenmad/frokost MANDAG på stedet mod betaling.Dette kan dog ikke oplyse endeligt før efter 1.1.

Man kan ikke påregne, at der kan medbringes campingvogne eller sættes telte op.


KURSETS INDHOLD
Fred Helfers vil coache dig til, hvordan du bygger videre på dig og din hunds træningsniveau. Der fokuseres på, hvordan man bliver dygtigere fra fundamentet og helt op til mere avancerede førerfærdigheder, som er nødvendige for at blive succesfuld på konkurrencer. Helt enkelt fra "Foundation til finesse"

  • Gennemgang af dig og din hunds nuværende træningsniveau
  • Forståelse af dig som førers rolle i den videre træning
  • Kort gennemgang/ af duftteori
  • Kort gennemgang af sædvanlige førerfejl

Den praktiske træning vil demonstrere simple øvelser fra opbygning af fundamentet til de lidt mere avancerede øvelser.

TRAINING FOR SUCCESS - Seminar

Mandag den 7. maj 2018

Tid: kl. 09.00 - 17.00

Sted: Roskilde, nærmere adresse oplyses senere.

Antal deltagere:  åbent

Pris: Se nedenfor under PRISER/TILMELDING

KURSUSOPLÆG
Et heldags-seminar som fokuserer på træningsteknikker for både hunde og fører. I præsentationen vil Fred Helfers tillige diskutere de forskellige facetter i opbygningen af et succesfyldt søgeekvipage/-team.

Dette er et heldagsseminar UDEN hund.
 

FOR HVEM?
Kurset er åbent for alle interesserede. Kursets indhold henvender sig til de ekvipager, som er lidt længere i sin træning, og gerne vil have lidt "kød" på til den videre træning eller bare gerne vil lære mere. 

 

Foto: Maja Eker

 

 

 

KURSETS INDHOLD
Kurset vil dække følgende emner:

  • Træning af konvergerende dufte (når dufte blander sig med hinanden): Specifikke øvelser til hvordan du kan træne både dig selv og din hund
  • Utilgængelige duftplaceringer: Hvordan du øger din hunds motivation/fokus på at komme helt hen til selve kilden
  • Placering af duften: Hvordan du kan blive bedre til at placere duften så du og din hund kan få den tiltænkte læring
  • Hvordan du opbygger selvstændighed og hundens vilje til "jage", når den er i line
  • Hvordan du får/opbygger din egen selvsikkerhed som fører: Lær hvordan din adfærd og måde at tænke på påvirker din hund som søger. Lær hvordan du som fører positivt kan påvirke hunden og dens arbejde.

I seminaret indgår brug af videos af både professionelle som Nose Work-hundes arbejde sammen med arbejdssheets og PP.

Kurset vil være på engelsk/amerikansk. Fred H. taler et meget tydeligt amerikansk (er oprindeligt fra Australien). Ved behov vil sværere ord/vendinger bliver oversat til dansk.

Der indgår IKKE frokost i prisen men der vil evt. blive mulighed for at tilkøbe frokost på stedet (bestilles hos Lorup Hundecenter).

Deltagerantal: Åbent

PRISER / TILMELDING

Foundation to Finesse - workshop

Deltager med hund (12 pladser) : 3.000,- inkl. moms.  UDSOLGT

NB Det er ikke muligt kun at købe den ene dag


Observatørplads (8 pladser):  1.700,- inkl. moms (for hele weekenden) - UDSOLGT

 

Training for Succes - heldagsseminar

1.300,- inkl. moms

 

Ønsker du at deltage som aktiv deltager  i "HELE PAKKEN" - altså begge kurserne er prisen: 4.000,- inkl. moms. (du sparer 300,-)

Ønsker du at deltage som observatør på weekend-kurset, samt seminaret er prisen:

2.500,- inkl. moms (du sparer 500,-).
 

Tilmeldingen er bindende og refunderes ikke.

Tilmeldingen anses først modtaget, når tilhørende betaling er modtaget på min bankkonto indenfor 4 bankdage.

Indbetaling kan ske på Mobile Pay 40 55 56 69 eller via bankoverførsel til følgende bankkonto:

Reg. nr.    0573

Konto nr.  3457272006  (Den Danske Bank)

IBAN DK6730003457272006
BIC DABADKKK

 

TILMELDING HER  (først til mølle-princippet)

 

FRED HELFERS PROFIL

Fred Helfers fra hans professionelle virke i politiets tjeneste med træning af hundeekvipager både til politiets brug samt udenlands som f.eks. i Brasilien.

Foto: Fred Helfers

Fred Helfers er aktiv med både kurser, events, seminarer inden for K9 Nose Work® samt agerer tillige dommer ved Nose Work-konkurrencer indenfor foreningen NACSW. Her ses Fred til hans fantastiske heldagsseminar om "Olfaction and Odors" (tilsvarende hans bog "The Detection Dog" - Understanding Olfaction and Odors"). Det blev der desværre ikke tid til i denne omgang.

Foto: Fred Helfers

Fred H. har arbejdet i over 22 år som undercover politibetjent indenfor narkotikabekæmpelse i staten Washington (tæt ved grænsen til Canada). I 80'erne startede han seriøst med også at træne hunde til brug indenfor politiet herunder naturligvis narko af forskellig slags. Han har trænet utallige hunde/førere, arbejdet både i USA og internationalt, og har naturligvis arbejdet med sine egne hunde i aktiv tjeneste med narkotikabekæmpelse. Ud over narko har han ligeledes trænet hunde til forskellige specialsøgsopgaver bl.a. detektion af gaslækager, og forskellige slags skadedyr. 


I 2004 blev Fred H. pensioneret fra aktiv tjeneste indenfor politiet. Han har siden haft mange aktive hverv indenfor praktisk træning af hunde - herunder bl.a. undervisning af hundefører/-ekvipager indenfor politiet.

I 2012 blev Fred H. inviteret til at komme med i Nose Work-arbejdet af én af grundlæggerne af Nose Work - Ron Gaunt. Fred H. er certificeret  K9 Nose Work Instructor (CNWI) og tillige dommer. I USA er det udelukkende folk med en professionel baggrund, som kan være dommer under NACSW.

Fred Helfers er meget aktiv med at holde både kurser, seminarer og work-shops indenfor Nose Work både i USA og internationalt. Fred H. er ligeledes stadigvæk aktiv på flere områder inden for Detection Dog.

Fred har udgivet 2 bøger i forbindelse med duft og Nose Work:

1) The Detection Dog: Understanding  Olfaction and Odors

2) Nose Work Handler - Foundation to Finesse

Man kan læse mere om Fred Helfers samt finde hans bøger på hans hjemmeside
www.fredhelfers.com
 

Fra venstre Fred Helfers og Ron Gaunt - "TWO PARTNERS IN CRIME" - de har kendt hinanden i over 30 år og deler nu begge ud af deres store professionelle viden inden for arbejdet med specialsøgshunde og er nu begge = Nose Work.

Billedet er fra dette års Nose Work Instruktørscamp i Håverud, Sverige, arrangeret af bl.a. Marie Fogelquist.

Fred med sin egen nuværende labrador - Libby (som lille hvalp). Hun fungerer ikke som professionel hund, men som et familiemedlem, der følger med Fred overalt, når han er hjemme i Arizona.

Foto: Fred Helfers